انواع بالابر

خدمات

انواع بالابر

بالابر وسیله‌ای برای بالابردن افراد و تجهیزات است. با استفاده از این وسیله می‌توان اجسام را تا ارتفاع مورد نظر بالا برد. برای این منظور وسیله‌های زیادی وجود دارد. از جمله آن‌ها می‌توان به آسانسور، لیفتراک و جرثقیل اشاره کرد. بین این ماشین‌ها با بالابر تفاوت وجود دارد. انواع بالابر روزانه مورد استفاده قرار می‌گیرد. که در شکل و اندازه متفاوت هستند.

بالابرهای مختلف برای کاربردهای مختلف استفاده می‌شود.

نوع کاربرد دستگاه بر روی عملکرد، شکل و اندازه و ظرفیت دستگاه تاثیر می‌گذارد. دستگاه‌های هیدرولیکی، زنجیری و کابلی از انواع بالابر هستند. در بالابر هیدرولیکی نیرو محرکه لازم توسط مدار هیدرولیک و انتقال نیرو توسط سیال تحت فشار تامین می گردد. در بالابر زنجیری و کابلی نیرو محرکه از طریق وینچ برقی یا دستی تامین می‌شود.

قیمت اجاره بالابر هیدرولیکی نسبت به قیمت دیگر بالابرها بالاتر است. زیرا عملکرد و کارایی و ایمنی آن‌ها بیشتر است.

اگر بخواهیم بالابرها را بر اساس قابلتی حرکتیشان دسته بندی کنیم می‌توان آن‌ها را به دو دسته کلی ثابت و متحرک تقسیم کرد.

علاوه بر این می‌توان بالابرها را بر اساس سیستم عملکرد و میزان ارتفاعی که پشتیبانی می‌کنند، دسته بندی کرد.

برخی از انواع بالابرها عبارتند از:

بالابر هیدرولیکی

بالابر تلسکوپی

بالابر عنکبوتی

بالابرهای زنجیری

بالابر های کابلی

بالابر آکاردئونی

بالابرهای مفصلی

 

همانطور که گفته شد از انواع بالابر به لحاظ دسته بندی، بالابر ثابت و بالابر متحرک است.

انواع بالابر
انواع بالابر

بالابر ثابت

این بالابرها ثابت هستند و قابلیت جا به جایی ندارند.  از این مدل‌ها در مکان‌هایی مانند انبارها، کارگاه‌های صنعتی، کارخانجات و … استفاده می‌شود. بالابرهای ثابت دارای انواع بالابرهای ثابت هیدرولیکی، آکاردئونی، مفصلی، کابلی و زنجیری می‌باشند.

بالابر ثابت هیدرولیکی:

به بالابرهایی که از مدار هیدرولیکی برای تامین انرژی استفاده می‌کنند، بالابر هیدرولیکی گفته می‌شود.

 

بالابر آکاردئونی:

این بالابرها ساختاری مانند آکاردئون دارند. عملکرد این گونه بالابرها به گونه‌ای است که بازوهای بالابر به وسیله یک جک از هم باز شده و به ارتفاع مورد نظر می رسند. بالابر آکاردئونی از قدرت و ایمنی بالایی برخوردار است. که به دو دسته بالابر خودکششی و بالابر آکاردئونی تقسیم می‌شوند.

بالابر آکاردئونی خودکششی: از این بالابر به منظور تعمیر و نگهداری، رنگ آمیزی، نصب تجهیزات و … استفاده می‌شود. این بالابر از انواع بالابر هیدرولیکی است. از همین رو انرژی لازم برای این بالابرها از طریق جک هیدرولیکی تامین می‌شود. عدم استفاده از جک‌های جانبی در ساختار این بالابرها منجر شده تا از تثبیت بالایی برخوردار باشند.

این بالابر از سطح اتکای بالاتری برخوردار بوده و در برابر باد و تکان‌های احتمالی ضریب ایمنی بالایی دارند.

بالابر آکاردئونی قیچی: امکان تنظیم ارتفاع از ۳ متر الی ۳۰ متر در آن وجود دارد. مهمترین مزیت و کاربرد این بالابر، استفاده از آن در فضای باریک است. سطح سکوی وسیعی دارد. از همین رو چند نفر به طور همزمان می‌توانند بر روی آن قرار گیرند. ظرفیت حمل بار از ۲۳۰ تا ۲۰۰۰ کیلوگیرم را پشتیبانی می‌کند. در ارتفاع زیاد از امنیت بالایی در برابر تکان‌های ناشی از باد و سایر محرکه‌ها برخوردار است.

 

بالابر زنجیری و کابلی:

نیرو محرکه لازم برای این دو بالابر توسط موتور یا وینچ تامین می‌شود. کابلی که به سبد بالابر متصل شده است از طریق وینچ بالا و پایین می‌رود. تفاوت عمده این گروه با بالابر آکاردئونی امنیت آن‌ها است. بالابر کابلی و زنجیری از امنیت پایین‌تری نسبت به بالابر آکاردئونی برخوردار هستند. استفاده از زنجیر و کابل و چک کردن آن‌ها مهم و ضروری است. زیرا این کار از وقوع حوادث احتمالی جلوگیری می‌کند.

 

بالابر متحرک:

از این بالابر برای جا به جایی افراد و کارکنان در انجام پروژه‌های ساختمانی استفاده می‌شود. از همین رو امکان جا به جایی از مکانی به مکان دیگر را فراهم می‌کند. یکی از موارد کاربرد این بالابرها در آتش نشانی است. بالابرهای متحرک خود به دو دسته بالابر متحرک با دسترسی عمودی و بالابر متحرک با دسترسی افقی تقسیم می‌شوند.

 

بالابر متحرک با دسترسی عمودی:

این دسته از بالابرها  فقط حرکت عمودی داشته و به بالا و پایین حرکت می کنند. بالابرهای آکاردئونی نمونه ای از این بالابرهای متحرک هستند.

بالابر متحرک با دسترسی عمودی و افقی:

این بالابر دسترسی عمودی و افقی را فراهم می‌کند. اصطلاحا به آن‌ها بوم لیفت می‌گویند. در سه مدل مورد استفاده قرار می‌گیرند. برخی از آن‌ها به صورت خودکشنده هستند و برخی بر پشت خودرو نصب می‌گردند. به این دسته پشت خودرویی می‌گویند که دارای دو مدل پشت کامیونی و پشت نیسانی هستند.

برخی هم به صورت قابل یدک به بازار عرضه می شوند. عملکرد این دسته از بالابرها هیدرولیکی است. که از ایمنی بالایی برخوردار هستند. بالابر های سیار دارای انواع آکاردئونی، مفصلی، تلسکوپی، مفصلی تلسکوپی می‌باشد. که هر کدام از آن‌ها دارای خصوصیات و مزایا و معایبی است.

انواع بالابر
انواع بالابر

بالابر ساختمانی حمل مصالح:

از این بالابر برای حمل مصالح ساختمانی به منظور ساخت و تعمیر انواع آپارتمان استفاده می‌شود. بالابر ساختمانی قادر به حمل بار تا وزن ۳۰۰ کیلوگرم است. مجهز به سیم بکسلی با اندازه ۲۵ متر بوده که این اندازه بر اساس نیاز مشتری قابل تغییر است.

مجموعه جرثقیل تهران علاوه بر خدمات اجاره جرثقیل، به اجاره بالابر، لیفتراک، بابکت، تریلی، کامیون، مینی بیل و غیره مشغوال می باشد. شما می توانید از طریق راه های ارتباطی با ما در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 − 1 =

تماس سریع